Adam Nilsson

Adam Nilsson, frontfigur och låtskrivare i band som Tysta Mari, Stilett, Passagerarnas Rockorkester och Adam Nilsson & Insatsstyrkan

ADAM NILSSON

När Adam Nilsson, frontfigur och låtskrivare i band som Tysta Mari, Stilett och Adam Nilsson & Insatsstyrkan, nu släpper sin första soloalbum möter vi en blandning av desperata punklåtar och eftertänksamma anslag. Tillsammans med Stry Terrarie, i producentrollen, har Nilsson karvat fram 13 låtar med texterna i fokus – berättelser om att vara mitt i livet, latent missbrukare och man-med-gitarr. Det är ett album som vindlande rör sig ner i livets mörkaste sidor med titlar som ”Jävla sår”, ”Knarket rädda mig (igen!)” och ”Cornelis”, som är en hyllning till Nilssons döda son där luften vibrerar mellan orden, men också med delar som sprider hopp. 

”Stry visade mig ett helt annat sätt att spela in än jag gjort tidigare. Jag spelade in grunderna hemma i min lägenhet, typ 20 spår på varje låt, och när jag väl kom till Malmö så hade Stry sparat ungefär 5 av dessa på varje låt, och kasserat resten.”

Efter att under en veckas tid jobbat fram en ljudbild som klädde berättelserna så fick Stry fria händer i processen där albumet växte fram bit för bit, kryddat med gästmusiker från både Adams och Strys närmsta krets.

”Känslan som finns genom hela skivan hade jag inte kunnat få om jag spelat in med någon annan. Hela inspelningen har varit extremt avslappnad och mycket garv. Samtidigt är dom här låtarna personligare och har gjort ondare att spela in än någonting jag släppt tidigare.”

 

Spotify

Releases

Press Photos