Jaffa De Luxe

Instrumental surf-rock med en punkig attityd på STAREP. Jaffa De Luxe bildades under hösten 2000. Tanken var att bandet skulle förena det bästa ur punken, rock n’rollen och surfen.

Efter att ha repat ett par gånger valde originaltrummisen att hoppa av och en ny mera hårdslående trummis kallades in. Under vintern 2000 spelade bandet in sina första låtar som resulterade i en fyraspårsdemo. Denna hyllades i musikpresssen (Sonic, feber.se, GT/Expressen) och gav bandet dess första spelningar. Ett halvår senare spelades fyra nya låtar in varav en blev kallad ”den bästa svenska instrumenatala rocklåten någonsin” i en blaska..! Denna inspelning tog också bandet till sthlm, till klubben Make it fucked up!. På en av låtarna gjordes dessutom en lågbudgetvideo som visades i TV.

Den senaste inspelningen har gett bandet fanatiska fans i Mexico, radiospelningar i Sverige och i Mexico, samt kontrakt på en ep på Startracks.
Under hösten-02 kommer bandet sålunda att släppa en femspårs-ep på Starep.

Bandet hoppas nu på Mexicoturné och att kritikerrosorna ersätts eller åtminstone kompletteras med galna mexikanska flickor.

Buzz de luxe spelar den ena gitarren.
Lux de luxe spelar den andra gitarren
Xép de luxe spelar bas.
Grand de luxe spelar trummor

Releases

Videos

ARVE Error: Mode: lazyload not available (ARVE Pro not active?), switching to normal mode