Algesten – Pilgrim Album

Pilgrim består av tio sånger på svenska inspelade under 2017. Skrivna och framförda av Jakob Algesten i Olof Wretlings föreställning ’Diagnoserna i mitt liv’ i höst.

Jakob har ett förflutet som sångare i Isolation Years, Two White Horses och på senare år som musiker i bl a Säkert! och Deportees. Efter åtta års tystnad som låtskrivare och sångare kom ifjol äntligen det första soloalbumet under namnet Algesten.   ”När Algesten-albumet kom ut efter vad som kändes som tusen år av låtskrivande och inspelande kunde jag aldrig ens dagdrömma om att jag skulle ha nästa skiva färdig och för er utgiven mindre än ett år senare.   Jag och Olof Wretling från Klungan och Mammas Nya Kille känner varandra sen vi var kids som trodde vi var vuxna. Jag gillade Syd Barrett och religionspsykologi. Olof höll på med friidrott och testade sina embryon till humorkaraktärer på mig. Vi är väldigt olika som personer, men tycker mycket om varandra. Efter tjugo år av parallella teater- och musikvärldar, bad Olof mig att skriva alla låtar till hans vinterprat för Sveriges Radio P1. Vinterpratet blev sedan en föreställning, ’Diagnoserna i mitt liv’ som vi spelat mest i Stockholm. Olof berättar och jag sjunger. Olofs texter och mina sånger krokar i varandra. Det senaste året har jag tillbringat på turné med Algesten-bandet, Säkert!, Sofia Karlsson och Diagnoserna-föreställningen. Mellan turnéer har jag spelat in de här sångerna och låtit dem sticka iväg åt det håll de vill. Ni vet, gett dem vingar. Inte tyglar. Någon blir till ett kammarstycke för piano och fiol. Någon blir till en popdänga. Någon blir en godnattvisa och någon en John Holm-ballad. Alla är detaljer i helheten.”

Posted in Uncategorized.