Love Antell – Ideal och livet 12″ EP – Nov 9

Tänker på pengar
Sirener
Ideal och livet
Framtiden i våra händer

Tre helt nya låtar av Love (Tänker på pengar finns ute nu)
12″ Maxi Single släpps i en upplaga om 299x
Omslag av Love Antell

Om det finns nån röd tråd mellan mina texter på den här EP:n så är det nog; ”den där bilden vi gärna ger andra om oss själva”. För det är ju tiden vi lever i; vi kommunicerar med och tar in omvärlden genom bilder. Som vi regisserar och håller på. Skulle nån historieforskare om hundra år ta reda på hur en stor del av västvärlden levde under vår tidsålder, hade den nog kollat igenom gamla servrar som en gång i tiden vart en molntjänst där allt det där materialet samlas på hög. Kanske.

Jag bodde två månader på Cuba för snart tre år sen, ett fattigt land där tillgången på saker jag annars tar för givet helt plötsligt inte fanns – internet, mat, prylar. På gatan i Havanna kunde man köpa nedladdade youtubeklipp på USB-minne, som smugglats in från USA med dom senaste fotbollsmatcherna, skivorna osv. Det kallas för ”el paquete” och är en viktig länk till världen därute som annars inte når till Cuba. Personen som kom på det kallas för ”Elio el Transportador”. Jag började skriva en låt om det som jag sen slängde i papperskorgen. Men nånstans hade perspektivet fastnat i bakhuvudet på mej, och när jag läste Inger Alfvéns roman ”När jag tänker på pengar” lite senare hade jag en titel och en färdig låt.

//Love Antell 

PRE-ORDER 12″

Posted in Uncategorized.