Playground Music köper in sig i Startracks

Inför Startracks kommande 25 årsjubileum 2019 väljer bolaget att ingå ett djupare samarbete med Playground Music. Playground har förvärvat 15% av indieetiketten som drivs av Fredrik Holmgren.

Fredrik Holmgren är kvar som övrig ägare och kommer att vara bolagets ansvarige i bolagets lokaler på St Eriksgatan i Stockholm. PR kommer fortsatt att skötas av Petter Seander och Birds Will Sing For You. Fysisk och digital distribution kommer ske via Playground från 1 juli. Playground kommer även att sköta saker som bolagets löpande ekonomi, radioersättningar, YouTube och synkar.

– Vi står inför en väldigt spännande tid där indiebolag har större möjligheter än tidigare. Men kraven på närvaro i flera territorium, närvaro på fler plattformar gör det allt svårare att göra nåt ensam och ha någon slags nivå på det.  Tillsammans med Playground vill jag bygga ett starkt indiebolag på sikt, med artisterna i fokus. Nu har jag fått verktygen och medlen att fokusera på att utveckla artisterna/bolaget med nödvändig uthållighet för att ta det vidare till just denna nivå. Känner ett starkt förtroende och gemensamhet med Playgrounds egna vision. Blir kanon det här, säger Fredrik Holmgren till MI.

– Jag har stort förtroende för Fredrik som A & R och entreprenör och ser fram emot ett berikande samarbete, fortsätter Playgrounds VD Jonas Sjöström.

 

 

Posted in Uncategorized.